foto1
Наша школа
foto1
Вишњар
foto1
Јагоде у пластенику
foto1
Пекарски дани
foto1
Међународне олимпијаде
Телефон 018 800-792
polskol@medianis.netЈАВНЕ НАБАВКЕ

Јавне набавке објављене на порталу Јавних набавки.Погледајте и преузмите потребну документацију.

Опширније

ШКОЛСКА ЕКОНОМИЈА

На школској економији гаји се жито, кукуруз и вишегодишње легуминозне крмне врсте. Од повртарских култура...

Опширније

ГАЛЕРИЈА

Слике са размене ученика, такмичења, школска економија...

Опширније

ЕКСКУРЗИЈЕ

Врњачка бања, Топола, Димитровград...

Опширније

Препоручујемо

vakcinacija baner

logosbeneficaireserasmusright en

_____________________________

tempus

_____________________________

Logo Ministarstvo prosvete

_____________________________

Bruits and berries

_____________________________

Logo Ministarstvo poljoprivrede

 

pekarski dani

screen 21.49.2908.12.2018Од септембра школске 2018/2019. године, на иницијативу наставника практичне наставе Јаснице Јовановић и Вучине Милетића, као и разредног старешине Славише Петровића, у одељењу III1 – Пољопривредни техничар, почела је реализација  Пројектне Практичне Наставе (ППН).

Циљ ове наставе је јачање професионалних и дигиталних компетенција ученика, укључивање ученика у сопствену пољопривредну производњу, њихово каријерно вођење, писање пројеката  и покретање сопственог бизниса.

Септембра месеца вођени су разговори о начину организације и рада ученика на писању пројеката, њиховој мотивацији и оснаживању за покретање сопствене пољопривредне производње. Ученици би део практичне наставе, која се до сада одвијала у школи, реализовали у раду на свом пројекту. Због специфичности пољопривредне производње пројекат може да се реализује више година, а може и да се настави после завршетка школовања као основа за покретање сопственог бизниса.

У октобру месецу одржан је родитељски састанак, са циљем укључивања родитеља у пружању помоћи у стручном образовању ученика. Идеја је да се у стручном образовању укључе сви чиниоци образовања: школа – ученици – родитељи. Сви присутни родитељи су подржали овакав начин реализације, мада се код неких јављала сумња да се то може урадити. Свакако да постоје одређени ризици за успешност овакве наставе, али и грешке су део учења, јер се могу извући поуке и избегнути исте грешке у реалном бављењу предузетништвом после завршетка школовања. Закључак је да свршени ученици буду оспособљени да се баве предузетништвом и сами пронађу запослење без чекања на тржишту рада.

Новембра месеца је вршена обука за писање пројеката, начина комуникација, израду бизнис плана. У овим активностима вршена је корелација са предметима: практична настава, предузетништво и рачунарство и информатика.У циљу сталне комуникације на Фејсбуку је направљена затворена група - Пројектна практична настава чији су чланови сви ученици и наставници задужени за ову врсту наставе. У групи се могу преузети обрасци за пријаву пројекта, вршити међусобна комуникација, сарадња и пружање помоћи у оквиру теме.

Децембар месец предвиђа рад на писању пројеката и пријави пројеката за реализацију.Рок за конкурисање је до 27. 12. 2018. године. На овакав начин се симулирају све активности из реалног окружења и стичу искуства на учешћу у пројектима при покретању или наставку бизниса из ових пројекта.

После пријављивања пројекта почиње се са реализацијом. Због специфичности пољопривредне производње, постоји могућност да су се неке од активности реализовале и пре завршетка конкурса.

У циљу ширења оваквог вида учења у јануару ће се вршити презентација пројеката у школи и ван школе.

III1 / ПОЉОПРИВРЕДНИ ТЕХНИЧАР

Учење на даљину

250x250 rts3

5317079 rts planeta logo t1

kalendar

Informator

Skolska ekonomija

Informator o radu

Javne nabavke

Maturanti

Промотивни видео