foto1
Наша школа
foto1
Вишњар
foto1
Јагоде у пластенику
foto1
Пекарски дани
foto1
Међународне олимпијаде
Телефон 018 800-792
polskol@medianis.netЈАВНЕ НАБАВКЕ

Јавне набавке објављене на порталу Јавних набавки.Погледајте и преузмите потребну документацију.

Опширније

ШКОЛСКА ЕКОНОМИЈА

На школској економији гаји се жито, кукуруз и вишегодишње легуминозне крмне врсте. Од повртарских култура...

Опширније

ГАЛЕРИЈА

Слике са размене ученика, такмичења, школска економија...

Опширније

ЕКСКУРЗИЈЕ

Врњачка бања, Топола, Димитровград...

Опширније

Препоручујемо

Logo Ministarstvo prosvete

_____________________________

Bruits and berries

_____________________________

Logo Ministarstvo poljoprivrede

 

pekarski dani

Baner upis

donacija EUПољопривредна школа „Шуматовац“ у Алексинцу једна је од 52 стручне школе које су учествовале у пројекту Подршка ЕУ средњем стручном образовању у Србији.

Делегација ЕУ у Србији кроз овај пројекат донирала је пољопривредним школама опрему у вредности од 2,7 милиона евра.

Укупна вредност опреме дониране школи од стране Европске уније, кроз пројекат Подршке ЕУ средњем стручном образовању, је око 50.000 евра.

            Специјализовану стручну опрему, донирану и инсталирану у виду пољопривредне механизације, чине: распршивач минералног ђубрива, распршивач стајњака, садилица за расад, цистерна за осоку, комбајн за силажу, роло-балер, хидраулични подизач, сецкалица – таруп воћарска, рото фреза, пнеуматске маказе за резидбу.

С обзиром на то да школа има кабинете за стручне предмете и школску економију од око 93 хектара обрадиве површине, опрема добијена из Пројекта ЕУ у многоме доприноси остваривању стандарда образовања и васпитања.

            Ветеринарски кабинет је богатији са комплетима акушерских и хируршких инструмената и комплетом за клинички преглед и лечење животиња, као и прибора за узимање и паковање материјала за лабораторијска испитивања.

            Такође је овом донацијом обновљен и хемијски кабинет и педолошка лабораторија са вредном лабораторијском опремом: бинокуларни микроскопи, аутоклав, дестилатор, центрифуга и сушница, фрижидер, микробиолошки термостат, магнетна мешалица, спектрофотометар, рефрактометри, полариметар и колориметар, бројач колонија.

            Испоруком опреме успешно је завршена пета фаза реформе стручног образовања коју је током протеклих 13 година подржавала Европска унија која је у реформу стручног образовања у Србији до сада уложила више од 25 милиона евра.

Посета прехрамбеној индустрији у Параћину и Јагодини

   У петак 26.5.2017. године, ученици и наставници прехрамбене струке, били су у стручној посети погонима прехрамбене индустије у Параћину и Јагодини.  Том приликом [ ... ]

Опширније...

Наставничко веће је на последњој седници донело одлуку о ЂАКУ И СПОРТИСТИ ГЕНЕРАЦИЈЕ. За ЂАКА ГЕНЕРАЦИЈЕ изабрана је Вања Илић, а за СПОРТИСТУ ГЕНЕРАЦИЈЕ изабран је [ ... ]

Опширније...
УЧЕНИЦИ ВЕТЕРИНАРСКЕ СТРУКЕ У ПОСЕТИ ФАКУЛТЕТУ

Ученици образовног профила ветеринарски техничар са својим наставником стручних предмета Марком Милојковићем, у оквиру своје професионалне оријентације, посетили [ ... ]

Опширније...
МИНИСТАР ШАРЧЕВИЋ У ПОСЕТИ ПОЉОПРИВРЕДНОЈ ШКОЛИ „ШУМАТОВАЦ“ У АЛЕКСИНЦУ

Приликом обиласка школе, министар просвете г-дин Младен Шарчевић, најавио је наставак радова на изградњи објекта већ у току лета, чиме би се стекли услови да се од 1. септембра [ ... ]

Опширније...
13. Интернационални мултидисциплинарни симпозијум „Деца у очувању плаве планете“ у Морени (Румунија)

У периоду од 26. до 29. априла 2017. године Пољопривредна школа „Шуматовац“ учествовала је на 13. Интернационалном мултидисциплинарном симпозијуму „Деца у очувању [ ... ]

Опширније...
ДОНАЦИЈА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ  СРЕДЊИМ СТРУЧНИМ ШКОЛАМА

Пољопривредна школа „Шуматовац“ у Алексинцу једна је од 52 стручне школе које су учествовале у пројекту Подршка ЕУ средњем стручном образовању у Србији.

Делегација [ ... ]

Опширније...
Почела испорука дониране опреме

Први део опреме, дониране из Пројекта „Подршка ЕУ средњем стручном образовању у Србији“, испоручен је школи у току децембра. Након анализе потреба за опремом у [ ... ]

Опширније...
Сутра се наставља школска година

С обзиром да је укинута ванредна ситуација и да су путеви проходни, распуст неће бити продужен у школама на територији наше општине, па ђаци од сутра (11.1.2017.) крећу у школу.

Пољопривредна [ ... ]

Опширније...
Потписивање Меморандума о међусобној сарадњи

27.10.2016.године, потписан је Меморандум о међусобној сарадњи Средње школе Морени (Румунија) и Пољопривредне школе "Шуматовац" (Србија)
Алексинац.

Опширније...

Промотивни видео

Informator

Skolska ekonomija

Javne nabavke

Maturanti